Onneli ja Anneli / Visit Loviisa - Koe, Koko perheen Loviisa, Näe

Onneli ja Anneli

Onneli ja Anneli -elokuvat on kuvattu Loviisassa vuosina 2013-2016. Tule ja näe Kissanmintun kaupunki! Kuvauspaikkojen kartan saat matkailutoimistosta.
Elokuvat perustuvat Marjatta Kurenniemen rakastettuihin kirjoihin.

Löydä elokuvista tutut kuvauspaikat kaupungista helposti kartan avulla! Kartan Onneli ja Anneli elokuvien kuvauspaikoista voit hakea Loviisan matkailutoimistosta tai ladata täältä. Bongaa kuvauskohteet Loviisassa, ja aisti Kissanmintun kaupungin tunnelmaa!

Onnelin ja Annelin sininen talo oli kulissi, joka pystytettiin kuvitteelliselle Ruusukujalle, Loviisan Plagen-uimarannan läheisyyteen. Kuvausten jälkeen kulissista tehtiin leikkimökki Loviisan Kappelinpuistoon. Loviisan Rantapuistoon Rantatien varteen on myös rakennettu esteetön leikkipuisto, jonka leikkimökki sai innoituksensa supersuosituista elokuvista. Loviisan kaupunki on yksi elokuvien pääyhteistyökumppaneista.

Uuden Onneli ja Anneli ja Salaperäinen Muukalainen -elokuvaa kuvattiin Loviisassa kesällä 2016. Ensi-ilta oli 27. tammikuuta 2017. Elokuva veti ennätysyleisön avausviikonloppunaan.

Onnelia ja Annelia näyttelevien Lilja Lehdon ja Aava Merikannon rinnalla uudessa elokuvassa nähdään myös 12-vuotias näyttelijälupaus Aarni Rämö, joka näyttelee lastenkodista karkaavaa Pekkiä. Lastenkodin tiukkana johtajattarena Minna Pinnana nähdään Jenni Kokander. Kissanmintun kaupunginjohtajan roolissa vierailee Jani Toivola.

Ruusukujalla seikkailevat myös Tingelstiinana ja Tangelstiinana Elina Knihtilä ja Kiti Kokkonen, Jaakko Saariluoma poliisi Urho Ulpukkana, Johanna af Schultén rouva Rosina Rusinana ja Eija Ahvo rouva Ruusupuuna. Vaaksanheimojen pikkuriikkisestä perheestä mukana ovat isä ja Putti-poika eli Joonas Saartamo ja Aleksis Koistinen. Elokuvan ohjaaja on Saara Cantell, käsikirjoittaja Sami Keski-Vähälä ja tuottajat Teea Hyytiä ja Sari Lempiäinen Zodiak Finlandilta.

Ensimmäinen elokuva Onneli ja Anneli kuvattiin Loviisassa 2013. Se on elokuva parhaista ystävyksistä, Onnelista ja Annelista, jotka saavat oman talon. Onnelin ja Annelin talvi -elokuva kuvattiin talvella 2015. Siinä tytöt pelastavat lilliputtiperheen.

Lue lisää elokuvan tekijöistä, katso traileri, tutustu elokuvan hahmoihin ja kaikkea muuta kivaa osoitteesta: www.onnelijaanneli.fi

Elokuvista on myös ohjelmia Yle Areenalla.

Kuvat: Heli Sorjonen, Jolle Onnismaa /Zodiak Finland Oy

Loviisan matkailutoimisto

Mariankatu 12 A, 07900 Loviisa
040 555 3387

www.visitloviisa.fi
Onneli ja Anneli